Att välja matställe

02 januari 2020
jonas_olsson

Letar du efter ett bra matställe? Man går ut och äter som aldrig förr. Det finns en uppsjö av matställen att välja mellan. Allt från snabbmat till fina gourmetrestauranger. Maten kommer från alla världens hörn och det finns alltid något nytt att upptäcka. Känner du igen dig? Nåväl visst är det fantastiskt att man har ett brett utbud av mat. Men kan inte alla val vara lite överväldigande ibland? Ibland vill man ju bara ha ett vällagat och gott mål mat. Krubb som fyller magen, och som får det att vattnas i munnen.

 

Vad svensken helst äter

Om man googlar på ”vanligaste maträtterna i Sverige” kommer det upp listor som avviker från det digra utbud som man faktiskt har. Spagetti och köttfärsås intar första placeringen. Därefter följer kyckling och korv stroganoff. Klassiskt, eller hur? Vad äter man helst när man går ut? Med tanke på hur många pizzerior och hamburgerställen som pryder våra gator, kan man förstå att det faktiskt just är denna sorts mat man helst äter! Dels vill man unna sig lite i vardagen. Dels sparar det faktiskt tid. Det är smidigt att köpa färdig mat. Dessutom är det inte fullt så onyttigt som en del vill påskina. Så länge du inte tar extra dressing och dessutom ser till att äta upp salladen, är det faktiskt ett helt ok val.

Ät det du gillar!

Ja du hörde rätt! Ät det du tycker om. För du kommer bli mätt och du kommer känna dig nöjd efteråt. Du förtjänar en god vällagad måltid att sätta tänderna i. Hur låter det med en härligt saftig hamburgare? Eller en pulled wrap med massa krispiga grönsaker? För att inte tala om tillbehör. Åh tillbehör! Krämig coleslaw, friterade lökringar, dressing och cheddaaaar…. Nej jag ger upp. Jag går bums till Hamburgare i stockholm och lägger en beställning!

Fler nyheter