Balansgången som ger oss hälsa

04 juni 2020
Mikael Barani

Det är garanterat många av oss som har fått ett uppvaknande på grund av allt som har hänt under de senaste månaderna. I början av året var det väl få av oss som hade ”corona” i sin vokabulär. Idag är det svårt att undgå att minst några gånger per dag höra eller läsa just det ordet.
Detta har lett till att många av oss har tagit tag i vår hälsa. Det är lite som en andra chans till att upprätthålla sitt nyårslöfte. Med andra ord är det dags att röra på sig mer, äta en varierad kost som även kan innehålla tillskot så som örter och helt enkelt bara. njuta av livet med.

För hälsa handlar ju om mer än bara rörelse och näring – det handlar också om att man ser till den inre hälsan. 
För den bittra sanningen är att flera av oss har fått säga farväl till någon som står oss nära. Någon som inte överlevde denna pandemi. Samtidigt som detta har lett till sorg och smärta så hade det säkerligen hos vissa av oss även gett nya perspektiv på livet. Vi har helt enkelt insett att förr eller senare så tar denna resa slut för oss alla. 

Därför är det så viktigt att se till att vi lever det liv som vi vill leva. Genom att ta små steg, till exempel att ta ansvar för vår hälsa, så närmar vi oss det där livet som vi drömmer om att leva. Allt sker förstås inte över en natt, utan det är en process. Det första steget är alltid att skapa små delmål som vi sedan navigerar vår tillvaro efter. Låt dina intressen bli till den kompass som du använder för att utforska ditt eget potential. 
Se på livet som ett äventyr och du kommer att upptäcka att det är just vad det är.

Fler nyheter