Behandling mot migrän finns att få

14 juni 2022
jonas_olsson

editorial

Lider du utav stark och intensiv huvudvärk? Känns huvudvärken pulserande och förenad med illamående och ljuskänslighet? Om svaret är ja, kan det vara migrän du lider av. Migrän är en neurologisk sjukdom och drabbar ca 14 % av den svenska befolkningen i olika grad. Sjukdomen är till viss del ärftligt men kan drabba vem som helst och kan utlösas vid flera olika faktorer, såsom stress, hormonförändringar och sömnbrist.

Det kan vara en oerhörd börda att lida av migrän, inte minst på grund av att man inte vet när ett migränanfall kommer att inträffa. Därtill kan det vara tufft som anhörig att se någon annan i ens närhet må så illa, utan vetskap om vad man kan göra åt det. Som tur är finns det hjälp att få. Tack vare den medicinska utvecklingen finns det idag läkemedel mot såväl migränanfall som kronisk migrän.

 

migrän

 

Sök hjälp för din migrän idag

Svåra huvudsmärtor och illamående är inget man ska behöva dras med när hjälp finns att få. Det kan kännas krångligt att söka hjälp men faktum är att det är första steget mot en förbättring. Om du har någon i din närhet som lider av migrän är det möjligt att de behöver en knuff i ryggen för att ta det första steget och söka hjälp. Ju tidigare du eller en anhörig söker hjälp, desto tidigare kan en migrän behandling påbörjas.

Innan ditt första besök bör du föra protokoll hur din migrän yttrat sig under den aktiva perioden. På så sätt ger du läkarna viktig information så att de kan sätta upp den optimala behandlingsplanen. När du väl fått en läkemedelsplan och börjar märka resultat kommer du att ångra dig att du inte sökt tidigare. Ditt mående är till syvende och sist det viktigaste av allt och med medicinsk hjälp kan du stoppa migränen från att begränsa dig.

Fler nyheter