Bra tandhygienist på Odenplan

07 januari 2021
Cecilia_Olsson

Att vårda sina tänder är otroligt viktigt på grund av flera anledningar. Till exempel så kan dålig munhygien leda till förstörda tänder och dålig andedräkt, vilket i sin tur kan leda till försämrad självkänsla. Det kan såklart även leda till svår värk som kan sprida sig till käkar och orsaka huvudvärk samt sömnsvårigheter, något som kan försämra livskvaliteten betydligt. Precis som med allt annat så bör man aldrig låta ett besvär växa sig större utan att försöka åtgärda det. 

Symptom dyker ofta upp i ett senare stadie

Det kan dock vara så att man helt enkelt inte upptäcker problemet i tid, något som inte är speciellt ovanligt då det handlar om tänderna. Många besvär i munnen ger nämligen inte symptom förrän det har gått väldigt långt och ett större ingrepp krävs för att åtgärda det. Därför ska man se till att kontrollera tänderna med jämna mellanrum.

Besök en tandhygienist

Genom att boka en tid hos en tandhygienist kan tänderna kontrolleras och åtgärder kan förhoppningsvis göras i tid. Vid ett besök kan tandhygienisten till exempel ta bort tandsten (något som kan orsaka stora besvär om det får sitta för länge) och man kan få råd om hur man kan sköta sina tänder på bästa sätt.

Tandhygienisten kan även se om man behöver vidta åtgärder för att kunna stoppa något som håller på att bli ett problem eller att boka en tid för att åtgärda ett problem som redan uppstått och endast kan lösas genom lagning eller liknande. 

Tandhygienist på Odenplan

Hos Elisabeth Ådén Jangenstål tandläkarklinik på Odenplan i Centrala Stockholm arbetar duktiga tandhygienister som gör undersökningar och ger bra tips på hur man själv kan ta hand om sina tänder på bästa sätt. Det är en klinik som funnits inom tandvård sedan 15 år tillbaka och utför de flesta tandvårdsbehandlingar. Där finns den modernaste utrustningen och senaste tekniken inom tandvård. Läs mer på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Fler nyheter