Du kommer aldrig att gissa vilken typ av tandställning som tar över ortodonti-kontoren!

02 juni 2023
Helen Johansson

editorial

En prisvärd behandlingsmetod

Om du ska ha tandställning för första gången, eller till och med om du ska ha den för andra eller tredje gången, kanske du blir förvånad över att veta att fler och fler ortodontister överger metallspännen till förmån för något som kallas för genomskinliga tandställningar. Metallspännen har varit standard i årtionden, men ny teknik har gjort genomskinliga spännen mer prisvärda, bekvämare och mindre synliga. Så vad är en genomskinlig tandställning? Och varför är de på väg att ta över? Fortsätt läsa för att få reda på det!

image

Flertal fördelar med genomskinlig tandställning

Vad är en genomskinlig tandställning?
Genomskinlig tandställning är tillverkade av ett starkt och hållbart plastmaterial som är praktiskt taget osynligt när de bärs. De fungerar precis som metallspännen och förskjuter gradvis dina tänder till rätt position med tiden. Den största skillnaden mellan en klar tandställning och en tandställning av metall är att en klar tandställning är mycket mindre märkbar. Detta innebär att du kan känna dig säker på ditt leende samtidigt som du får den ortodontiska behandling du behöver för att uppnå ett hälsosamt bett.

Varför fler och fler ortodontister erbjuder genomskinliga tandställningar
En av de främsta anledningarna till att klara tandställningar blir allt mer populära är att de erbjuder ett antal fördelar jämfört med tandställningar av metall. Först och främst är genomskinliga tandställningar mycket mindre märkbara än metallspännen, så du kan känna dig nöjd med ditt utseende samtidigt som du får den behandling du behöver. Dessutom är genomskinliga tandställningar mer bekväma än metallspännen eftersom de inte gnider mot ditt tandkött eller dina kinder. Och slutligen tenderar genomskinliga tandställningar att vara mer prisvärda än metallspännen eftersom de kräver mindre tid och ansträngning för att installeras.

Om du funderar på att skaffa tandställning är det värt att överväga en genomskinlig tandställning som ett alternativ till den traditionella tandställningen i metall. Genomskinlig tandställning erbjuder ett antal fördelar jämfört med tandställning av metall, bland annat att de är mindre märkbara, bekvämare och mer prisvärda. Så om du letar efter ett diskret sätt att få den ortodontiska behandling du behöver kan en genomskinlig tandställning vara rätt för dig!

Fler nyheter