En smärta som slutar med en migrän behandling

12 februari 2021
Mikael Barani

Med åldern börjar alla dåliga val som man har gjort tidigare i livet komma ifatt en. Allt det där som man kom undan med en gång i tiden visar sig nu ha haft ett pris, oftast med en oskön ränta.

För hur många här är skyldiga till att ha burit tunga föremål, utan minsta tanke på ergonomi, i sin ungdom. Plötsligt, 20-30 år senare visat det sig att ryggen inte riktigt orkar med längre som förut. Kanske har man haft ett diskbråck som under många år parerats av ungdomens vitalitet.

Värk från yngre år

Ibland kan dessa dåliga val, både tidigare som nutida, leda till att man drabbas av återkommande huvudvärk – migrän. Eller så handlar det helt enkelt om att man går omkring och spänner sig, omedvetet, vilket till slut leder till smärta i huvudet.
Hela kroppen hänger samman, och det går inte att komma undan sina dåliga val, som sagt.

Kanske slutar det med en migrän behandling på Medelixir Medical Clinic i Solna. För kronisk migrän kan vara en sådan där sak som gör livet outhärdligt under vissa perioder.

Det bästa är förstås att arbeta proaktivt och se till att tänka på hur man rör sig, att man rör på sig och se till att ha rutiner som gör att man låter både kropp och sinne slappna av.

Det är förstås inte alltid så lätt att tänka på i ungdomen, och det är inte alltid lätt att lyssna när någon äldre tipsar en om just dessa saker.

I slutändan är det oftast upp till den enskilde att se till att man mår bra. Det är den tuffa men raka sanningen här i livet. Sök därför dig till människor och sammanhang som känns positiva och utvecklande. Då är också risken mindre att du hamnar i situationer där du får kompromissa med din hälsa.

Det är sådant som höjer livskvaliteten – inte bara för en själv, utan även för människorna som vi har omkring oss.

Fler nyheter