En spishäll med inbyggd fläkt gör köket extra luftigt och funktionellt

05 maj 2021
Cecilia_Olsson

Ett funktionellt kök är något som de allra flesta vill ha eftersom det gör matlagningen och bakningen så mycket enklare och framförallt roligare. Förutom funktionen i köket så är det även många som prioriterar kökets utseende, det blir såklart mer lockande att vistas i ett kök som man tycker har en bra och snygg utformning. Det finns mycket som spelar in i vad som gör ett kök funktionellt och snyggt, det är dessutom olika beroende på vad man har för stil och arbetssätt, men bra vitvaror och tillräckligt med arbetsytor är något som ger goda förutsättningar. 

Slipp en skrymmande fläktkåpa

Något som blivit väldigt populärt och vanligt i moderna kök är hällar med integrerad fläkt. Med ett sådant system sparar man massor av plats ovanför spisen och det innebär en större frihet eftersom den kan placeras i princip var som helst i köket. Det blir också möjligt att nyttja ytan ovanför spishällen till förvaring eller snygga inredningsdetaljer. Framförallt slipper man en klumpig (och ofta inte speciellt vacker) fläktkåpa som sticker ut och skymmer sikten samt även kan vara något man slår huvudet i lite nu och då. 

Ett energibesparande och stilrent alternativ

En spishäll med inbyggd fläkt har dessutom flera funktionella fördelar, den är enkel att installera och tar inte stor plats i underskåpet samt att induktionsplattorna gör matlagningen snabb och energisnål. En bra inbyggd fläkt flyttar mindre volym ur rummet än traditionella fläktar eftersom luftströmmen är begränsad över bänkskivan, traditionella fläktar däremot måste dra ut en mycket större luftvolym för att fungera över huvud taget.

Hos koksland.se hittar man ett bra utbud av riktigt effektiva spishällar med inbyggd fläkt som kan göra köket både vackrare och mer funktionellt. Det finns flera modeller att välja mellan i olika storlekar och utföranden, just för att man ska kunna hitta den som passar bäst utefter stil och behov.

Fler nyheter