En trevlig stund i Hudiksvall

02 januari 2020
patrick_pettersson

Hudiksvall är en trevlig liten stad som är värd ett besök, kanske ett stopp på vägen eller varför inte en lite annorlunda weekendresa? Det är ju inte för intet så staden kallas Glada Hudik. De sägs att de som bor i Hudiksvall har mycket att glädja sig åt och det märks faktiskt när du träffar på dem som bor där. Det finns faktiskt förvånansvärt mycket att hitta på i den glada lilla staden. Här kommer en liten guide över vad du kan göra så du blir lika glad som de i Glada Hudik.

 

Vad kan du hitta på?

För familjen finns det mycket roligt att göra framför allt om ni vill ha lite kvalitetstid tillsammans. Passa på att cykla på dressin på Dellenbanan, det roar såväl stora som små. Gudstjänst i Hudiksvall kan vara en lite annorlunda upplevelse. Det är lärorikt att få ta del av vad som faktiskt är stor del av Sveriges historia. Lekande lärande så att säga. Det finns också riktigt häftiga grottor att besöka, Bodagrottorna är en kittlande upplevelse. Mulle Meck har också sin värld här i Hudiksvall och de små barn kommer garanterat uppskatta besöket. 

Hitta ett bra boende

Det finns gott om boende i Hudiksvall för alla plånböcker. För den som vill bo nära naturen finns det stugor att hyra och kanske bo på en lantgård? Stugor går även att hyra via privatpersoner så all komfort finns på plats. Inne i staden finns det fina hotell där du kan njuta av en god frukost innan du ger dig iväg för dagen. Det finns även finna möjligheter att hitta bra ställplatser till husbil och husvagn. Kanske vill du ha utsikt över vattnet eller varför inte mysa inne i skogen? Du kommer inte heller att behöva gå hungrig för det finns restauranger som serverar lokala delikatesser såväl som internationella.

Fler nyheter