Fantastiska örter

04 januari 2020
william_eriksson

Örter har en fantastisk inverkan på kroppen och även sinnet. Persilja kan återställa kroppens järnnivå, gurkmeja har en inflammationshämmande verkan och timjan är traditionellt använt vid hosta. För att höja sinnesstämningen kan man prova johannesört och valeriana. Det finns många fina läkande egenskaper hos örter och andra växter. Ett avkok på örter är ett smidigt sätt att få i sig de läkande egenskaperna. Att göra ett avkok är lätt, genom att koka upp örten med vatten som sedan får stå och dra. Efter cirka 20 minuter är drycken klar att drickas.

 

Ute i naturen

I Sverige finns det många bra örter och växter att få tag på. Ute i naturen finns en hel uppsjö av olika växter med läkande egenskaper. Exempelvis maskrosen som växter vår och sommar är riktigt bra att dricka som te för att sätta igång en utrensning. En utrensning kan vara bra om man vill gå ner i vikt eller om man har problem med matsmältningen. Brännässlan har en god verkan på kroppen då den innehåller många mineraler och vitaminer. Örter går också utmärkt att äta som kosttillskott och finns att köpa här: http://www.halsopreparat.se/orter-50ml/category/51003034419.

 

 

Maca – en exotisk växt

Vill man prova på en aning mer exotiska växter så finns det många att få upp ögonen för. Det finns en växt från Anderna som heter maca och den växer på hela 4 000 meters höjd. Maca innehåller rikliga mängder av mineraler och vitaminer. Sammansättningen i macan gör den till ett fantastiskt tillskott speciellt för kvinnor då den innehåller mycket järn och har förmågan att balansera hormonnivåerna i kroppen. Maca är en adaptogen och med det menas att den ser till att balansera upp där det behövs i kroppen. För att höja energinivån är macan ett utmärkt val och äts helst innan frukost för bästa effekt.

Fler nyheter