Friheten som väntar efter inre konfrontationer på ett behandlingshem i Skåne

22 februari 2021
Mikael Barani

Vi människor är både fantastiska och underliga varelser. Vi är kapabla till allt från de mest altruistiska handlingar till det hemskaste av mörker. Det är bara att blicka tillbaka på vår historia, och vår nutid, för att finna gott om exempel på båda.
De flesta av oss lever nog i det stora området däremellan – vi är varken särskilt uppoffrande eller elaka mot andra människor. 

Vägen tillbaka

Kanske finns det dock ett undantag: Hur vi behandlar oss själva.

För alla som någon gång har mediterat, satt sig ned och bara lyssnat på sina tankar, vet vilka tokigheter som vi ofta utsätter oss själva för. De självkritiska och ibland rent av destruktiva tankarna som vi har kring oss själva är saker som vi garanterat aldrig skulle låta någon annan utstå.

De flesta av oss lär sig hantera det hela bara genom att bli vana. Efter ett tag så blir de där trista tankarna som ett brus som man lär sig att leva med.

För andra så blir det där inre mörkret så stort att vi försöker fly undan det på olika sätt.

Beroende i alla dess former handlar ofta om att inte vilja konfrontera det som finns inom oss. Oavsett om det handlar om att vi är beroende av sex, droger, mat, relationer eller något annat så är det ett sätt att för en stund lätta på ångesten.
För dig som känner att det är dags att konfrontera den där inre smärtan finns det ett Behandlingshem i Skåne som kan hjälpa dig med just det.

För ofta saknar vi själva redskapen som krävs för att faktiskt ta oss vidare här i livet. Speciellt om vi har haft ett negativt beteende under en längre tid, kanske till och med under hela vårt liv. Då kan en objektiv yttre part vara just det som behövs för att hitta tillbaka till våra hjärtan igen.

Fler nyheter