Hamburgare i Östermalm när det är som bäst

20 juni 2021
lily_hansen

Den ljuvliga känslan av den första tuggan av en riktig flottig hamburgare. Kombinationen av perfekt krispigt bröd och exakt lagom grillat kött tillsammans med en oas av grönsaker som tomat, gurka, sallad och lök. Som genom en blandning av hamburgerdressing, grillsås och vanlig hederlig ketchup blir som magi och som en orgasm i munnen. Det är helt oslagbart att få sätta tänderna i en saftig hamburgare när du är riktigt hungrig.  

Finns det egentligen något tillfälle som det inte passar att äta hamburgare? Du strosar runt på gatorna i Stockholm. Går, det gör du mycket i Stockholm, inte minst om du är på besök som turist. Men det finns så mycket att se, så mycket att uppleva och du glömmer snabbt bort tiden. Rätt som det är har du promenerat från Vasastan till Östermalm, och då suger det till i magen. Hungern. Åh, du skulle kunna döda för en riktigt fin hamburgare just nu. 

 

Oemotståndlig njutning

Det finns såklart oändligt med restauranger och matställen på Östermalm, men här och nu finns det ingenting som går upp mot att dra i sig en riktigt fin hamburgare. Kinesiskt, indiskt, turkiskt eller italienskt i all ära, men ingenting kan ens komma i närheten av den njutning det innebär att suga i sig aromen av en Hamburgare i Östermalm. Det är inte ens lönt att försöka. 

Nej, hamburgaren är i en klass för sig. Gärna med tjock, krispig och salt pommes frites vid sidan av som du kan doppa i någon god vitlökssås. Om det inte redan vattnas i munnen på dig när du läser det här så kan det nog bara bero på att du är helt uttorkad. Ingen kan motstå frestelsen av hamburgare i en sådan här situation. Fattas bara att få skölja ned den med en riktigt kall stor stark öl också så är du hemma. 

Fler nyheter