Låt en tandhygienist vid Odenplan undervisa dig i tandvård

17 maj 2022
lily_hansen

editorial

Klart du går till tandläkaren, eller hur? Alla vet hur viktigt det är att kontrollera tänderna någon gång per år. Laga eventuella hål, spotta, skölj och gå hem. Men visste du att du nog inte är klar där? I alla fall inte om du tar din tandhälsa på allvar.

Du bör nämligen också boka in ett kompletterande besök hos tandhygienisten, i nära anslutning till ditt tandläkarbesök. En helt annan femma än det enkla besöket hos tandläkaren. I alla fall om du har slarvat med tandtråden.

Karius och Baktus eller deras bror Tand-Sten?

Det sägs att det finns två typer av människor. De som drabbas av hål i tänderna, och de som drabbas av tandsten. Det är naturligtvis inte särskilt bra något av det, men många verkar ändå föredra tandstenen. Kanske för att de inte har någon bra bild av tandläkarens otäcka borr.

Men bakom tanken att det skulle vara bättre med tandsten ligger ett stort feltänk. Tandsten kan nämligen leda till inflammerat tandkött och tandlossning. Och hellre en lagad tand än ingen tand alls, eller hur? Det gäller alltså att vara noggrann med tänderna även för dig som tillhör team tandsten. Och detta kommer din tandhygienist säga till dig.

 

Tandhygienist odenplan

 

Tandhygienisten kommer lära dig ett och annat

Tandhygienister är mycket medvetna om alla problem som kommer av tandsten, och dessutom har de koll på att folk inte brukar ta tandsten på allvar. Under ditt besök hos tandhygienisten kommer du inte bara få en grundlig rengöring av dina tänder, utan även en lektion i hur du ska sköta tänderna hemma.

Men låt dig inte avskräckas. Ett besök hos en tandhygienist vid Odenplan som https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct kan verkligen få upp dina ögon för hur fantastiskt riktigt rena tänder känns i munnen. Troligtvis är det inte en känsla du känner igen från ditt eget badrum. 

Fler nyheter