Livskvalitet när man tar en lunch i Simrishamn

12 mars 2021
Mikael Barani

Är vi alla en droppe i havet eller havet i en droppe?

Det är sådana filosofiska tankar som börjar dyka upp i huvudet på en om man sitter tillräckligt länge med fiskespöt i handen vid en sjö. När vattnet kluckar mot båten, eller mot stranden, så finns det tid att låta tankarna bara flyta iväg ut över ytan. Det är både skönt och avslappnande. Kan man dessutom runda av det hela med att fånga en fisk som man sedan får tillaga – ja då blir inte livet särskilt mycket bättre än så.

I djupa vatten

Kanske sitter man där och minns när man var ute på en biltur genom landet och stannade till för att äta lunch i Simrishamn. Allt det goda från havet snyggt serverat på Röken by Sonesson. Det är sådana smaker som lägger sig på minnet och som man gärna upplever igen senare i livet.

Dock är det också något speciellt med att äta fisk som man har fångat själv. Att uppleva den där speciella känslan av att ha stått för hela måltiden, från (l)ax till limpa.

Att sitta vid en sjö, eller vara ute i en skog, är precis sådant som vi behöver i dessa tider. Det är lätt hänt att man annars ligger och maler och tuggar i sig en massa tankar som egentligen inte tar en någonstans – förutom från bort från kreativitet och att njuta av livet.

Det är trots allt ett val detta med vad vi vill göra med vår tid på jorden. Det betyder inte att det är bekvämt bara för att man har bestämt sig för att leva på ett sätt.

Tvärtom brukar det innebära en rejäl omgång tuggmotstånd när man har hittat en bara som man själv vill följa.
I slutändan är det dock värt det. För vems liv ska du leva om inte ditt eget?

Fler nyheter