När man behöver någon att prata med

13 mars 2020
patrick_pettersson

Vid olika tillfällen i livet så kan vi befinna oss på en plats där vi inte riktigt vet vad vi ska göra, eller hur vi ska göra för att må bättre. Man mår inte alltid toppen, det är det ingen som gör. Men det är när det går ut över det dagliga livet och man inte riktigt klarar av vardagen, som man måste se till att få någon typ av hjälp. Många människor blir hjälpta av samtalsterapi, ibland kan det bara hjälpa om man får någon utomstående och opartisk person att prata med när man inte mår så bra. 

 

Psykisk ohälsa – vanligare än man tror

Det är väldigt många människor som mår dåligt. Det kan finnas väldigt många olika anledningar till varför en person inte mår bra, men oavsett vad så kan man bli hjälpt av en terapeut genom samtalsterapi. Att gå i terapi är inte längre någonting skamligt, eller det bör inte vara det i alla fall. Det finns de som väljer att gå i terapi enbart för att det är skönt att ha någon att prata med ibland, inte för att det finns någonting som de mår dåligt för egentligen. Oavsett varför så har man rätt att få träffa en terapeut för samtalsterapi vid behov. 

 

 

När man hamnar i kris

Samtalsterapi är ett samlingsnamn egentligen, för olika verksamheter där man använder sig av samtal för att ge råd eller för att behandla olika typer av psykiska problem. Det kan vara en livskris som en människa befinner sig i, eller en depression som man inte egentligen vet varför den har uppstått. Det finns samtalsterapi att tillgå överallt i landet, genom landstingen eller privat. Det finns samtalsterapi i Malmö och det finns även i Haparanda, var man än bor någonstans så har man rätt till att få hjälp med sina besvär och problem.

Fler nyheter