Psykiatriker i Stockholm botar depression

25 februari 2021
patrick_pettersson

Kuratorer, psykiatriker, psykologer och psykoterapeuter. Många titlar med uppdrag som liknar varandra. Somliga kallar dem för “hjärnskrynklare”. Detta eftersom en psykiatriker behandlar hjärnan och det som sker i den samt det som påverkar ditt beteende och handlingar som i slutändan påverkar ditt mående. 

Det är lätta att tänka att “det här fixar jag på egen hand. Jag behöver inte prata med någon”. Men ärligt talat, det finns ingen som helst skam i att erkänna för sig själv att du mår dåligt och du behöver hjälp. Det första steget är ofta just erkännandet. Det är först därefter som det kan bli aktuellt med att kontakta exempelvis en psykiatriker i Stockholm. 

En psykiatriker har en kompetens och professionalitet som kanske inte dina vänner eller din familj har. För det är ofta ett argument man hör. “Jag pratar med mina vänner istället när jag mår dåligt”. Visst, dina vänner är säkert jättestöttande. Men har de den kompetens som krävs föra att förse dig med verktyg och metoder att skapa en bra tillvaro även på sikt? 

 

 

Det kommer att bli bättre

Depression är någonting som drabbar en mängd människor. I större eller mindre doser. Något som kan vara väldigt provocerande att höra när någon säger “det kommer att bli bättre”. Så känns det inte i ögonblicket. Varken här och nu eller när du sitter inne på psykiatrikerns kontor. Men sanningen är att du faktiskt inte alltid kommer att må så som du mår idag. Det kommer att bli bättre. 

Men det kommer inte att bli bättre av sig själv. Det krävs att du arbetar för det. Du är dock inte själv i det arbetet. Du kommer att få stöd. Psykiatrikern kan vara det stöder du behöver för att vända livet på rätt väg igen. Att prata med en psykiatriker är en vetenskapligt belagd metod för att motverka psykisk ohälsa.

Fler nyheter