Psykoterapi kan hjälpa dig i Västerås att må lite bättre

02 november 2022
jonas_olsson

Ibland behöver vi tala med någon och det görs ofta med familj och vänner. Det är inte alltid det räcker med dessa samtal och då kan psykoterapi vara till hjälp för dig. Psykoterapi är en psykologisk samtalsbehandling där du träffar en legitimerad psykoterapeut. Det händer mycket i våra liv och det kan ske stora förändringar som du behöver hjälp med att bearbeta och ta dig igenom.

Psykoterapi kan vara till god hjälp när du mist en närstående, blivit förälder, mist ett arbete eller om du drabbats av en kronisk sjukdom. Det är stora händelser i ditt liv och du kan behöva prata av dig och bolla tankar och idéer med en professionell psykoterapeut. Din familj och vänner kanske inte kan hjälpa dig hur gärna de än vill. Det finns även många människor som inte har någon alls att prata med.

Det är alltid viktigt att söka hjälp om du behöver prata med någon. Behöver du psykoterapi i Västerås kan du till exempel gå in på: https://samtalsterapiochutveckling.se/psykoterapi–familjeradgivning. Där erbjuds individuella samtal, parsamtal, familjesamtal, konsultationer samt telefonterapi. Med samtalsterapi kan du få ihop din egna livsberättelse så du kan göra ansvarsfulla val och välgrundade förändringar i livet.

 

image

 

Psykoterapi kan vara till hjälp vid relationsproblem

Problem i en relation är vanligt och många problem går att lösa på en bra sätt. Ofta tänker man på att det handlar om en partner när det talas om relationsproblem. Det är lätt att glömma bort att det även kan uppstå problem i relationer till barn, föräldrar, släkt och arbetskollegor. Samtalsterapi hos en psykoterapeut kan hjälpa vid alla typer av relationsproblem. 

Ni kan prata om precis det ni vill och terapeuten arbetar under sekretess och har därmed tystnadsplikt. Psykoterapi får endast utövas av legitimerade psykologer och psykoterapeuter. Det krävs en femårig grundutbildning och ett års praktik för att bli legitimerad psykolog.

Fler nyheter