Säkerställ god munhälsa hos tandhygienist på Odenplan

25 februari 2020
Cecilia_Olsson

För att hålla tänderna i gott skick bör man vara noga med att borsta dem morgon och kväll. Förutom det så ska man tänka på att inte äta en massa socker och även undvika att stoppa i sig sådant som innehåller syra innan man ska borsta tänderna. Socker är den stora boven när det kommer till hål i tänderna (karies), eftersom raffinerat socker även är generellt dåligt för hälsan bör man så långt det går hålla nere på sockerintaget. Syrliga saker som till exempel läsk, citron och surt godis kan ha en frätande effekt på tänderna så man bör skölja munnen med vatten efter att ha intagit sådant. Syran kan påverka tandens yta genom att göra den mjukare, därför bör man aldrig borsta tänderna direkt efter man till exempel har druckit ett glas citron juice. 

För att säkerställa att man har god tandhälsa bör man med jämna mellanrum besöka en tandläkare eller tandhygienist. En undersökning kan visa om man har karies, är på väg att få det eller ligger i riskzonen för något annat problem i munnen. Genom att upptäcka problem i tid kan man undvika att de förvärras. En tandläkare eller tandhygienist kan även se om det är någon plats i munnen som man inte riktigt kommer åt eller är för dålig på att borsta, då kan man få konkreta tips för hur man ska göra för att komma åt de ytorna innan det orsakar besvär.

Om man inte har varit hos tandläkaren på ett tag bör man boka en tid för att kontrollera att allt står rätt till. Boka in en tid hos tandhygienist Odenplan och säkerställ god tandhälsa. De använder sig av den senaste tekniken och har även erfarenhet av tandvårdsrädsla. Det innebär att de kan erbjuda lugnande medel samt andra lösningar för att göra besöket så behagligt som möjligt.

Fler nyheter