Skönhet och funktion

03 december 2019
admin

En tandreglering kan behövas av olika anledningar. Det kan vara av kosmetiska skäl, funktionella eller på grund av smärtor. Ett vackert leende utesluter inte att bäraren har besvär med värk eller svårt att tugga. Eller så fungerar tänderna som de ska men det kan finnas en glipa eller någon sned tand som patienten vantrivs så pass med att man undviker att le. Det kan också vara behov för tandreglering om man varit med om en olycka som skadat tänderna. Oberoende om tandreglering behövs p.g.a. kosmetiska skäl, funktionella skäl eller smärtor så finns det hjälp att få genom tandreglering hos http://www.letandreglering.se/

 

 

Korrigering av tänder

 

Det mest drastiska sättet att korrigera tänder på är genom operation. Tänderna kanske orsakar smärta eller sitter så pass fel att det är enda möjligheten. Men i de flesta fall går tandreglering att utföras med olika hjälpmedel för korrigering av enskilda tänder eller hela bettet. Tandreglering kan också vara lösningen om man ska sätta in bryggor eller proteser. Eftersom tandreglering kan vara dyrt så är det viktigt att man redan som barn tar all hjälp och alla råd som tandvården erbjuder gratis. Behovet för tandreglering kan uppstå redan under barndomsåren, när barnet får sina permanenta tänder eller kanske till och med när man ser mjölktänderna växa ut.

 

Tandställning

 

När man tänker på tandställning så tänker man kanske på de synliga, fasta tandställningarna i metall som sitter utanpå tandraden. Men det finns ett flertal olika typer av tandställningar som man kan välja bland. Löstagbara tandställningar kan vara något som man använder medan man sover. Åtta timmar om dagen kan vara tillräckligt vid vissa typer av korrigeringar. De löstagbara finns också för användning dagtid, då man avlägsnar tandställningen vid måltiderna Det finns också genomskinliga tandställningar, tandställningar som sitter på insidan och tandställningar som spänns med gummiband.

Fler nyheter