Skratta för fullt med tandreglering

16 augusti 2021
lily_hansen

En tandläkare ska alltid göra rent sina instrument för att förebygga att virus och andra sjukdomar kan smitta nästa patient. Det är oavsett inte så fräscht att använda samma tandskrapa och spegel flera patienter emellan utan att sprita och göra rent dem. 

Men en anledning att göra det är förstås att motverka smittspridning. En sak som dock gärna får spridas för fulla muggar är leenden. Man brukar ju säga att leenden smittar. Ler en person så ler snart även nästa. 

Förutom den som har sneda tänder. Den personen kanske går runt med ett munskydd, en ansiktsmask, för att inte blotta sina gaddar för allmänheten. Den kanske inte kan undvika att le, men den kan undvika att det syns. En bättre idé är förstås att ta tag i de sneda tänderna och söka upp någon som arbetar med tandreglering istället. Vad är det egentligen för mening med att skratta och le om du inte kan visa upp dina tänder? 

 

Ett gott skratt förlänger livet

En tandtekniker som arbetar med tandreglering vet hur mycket självförtroende som sitter i munnen. De vet hur en sned tandrad kan påverka ditt allmänna mående. Men det finns ingen anledning till att det behöver vara en varaktig känsla. En sned tand behöver inte vara som lutande tornet i Pisa. En sned sak som ingen gör någonting åt. Tandreglering har potentialen att räta ut det som behöver rätas ut.  

Tänder ska aldrig behöva vara en börda. Tänder ska heller aldrig absolut inte vara en anledning till att du ska hålla inne med skratt och leende. Ett gott skratt förlänger livet, heter det ju. Du kanske inte anar hur mycket du förkortar din livslängd genom att inte tillåta dig att skratta. Och om det är tandraden det handlar om, sök då upp någon som jobbar med tandreglering. Som typ den här kliniken: http://www.letandreglering.se/ 

Fler nyheter