Ta hand om tänderna dagligen och besök duktig tandhygienist på Odenplan med jämna mellanrum

30 juni 2021
Cecilia_Olsson

Det finns mycket hjälp att få inom tandvården om det har uppstått problem med tänderna. Värk, tandlossning och dålig andedräkt är exempel på sådant som det ofta finns behov av att åtgärda, men det allra bästa är att se till så att det aldrig går så långt. Genom att ta hand om sina tänder väldigt noga varje dag samt göra regelbundna besök för att se så att allt ser bra ut hos tandläkare eller tandhygienist kan man undvika både kostsamma behandlingar och smärtsamma besvär.

Minska risken för problem med bra egenvård av tänderna 

Med noggrann rengöring av tänderna kan man komma väldigt långt. Varje dag bildas bakteriebeläggningar på tänderna som kommer från det vi stoppar i oss under dagen. Om den beläggningen får sitta kvar så kommer den att omvandlas till tandsten, något som gör att man inte längre kommer ha möjlighet att rengöra det området på tanden. Det kan i sin tur leda till inflammationer och i värsta fall tandlossning. 

Det är därmed oerhört viktigt att borsta sina tänder morgon och kväll med en tandkräm som innehåller fluor. För att komma åt även mellan tänderna är det bra att använda tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar. För att ge lite extra skydd under dagen så kan det vara bra att tugga fluortuggummi efter måltider.

Kontrollera att allt ser bra ut med besök hos tandvården

Det är viktigt att med jämna mellanrum besöka en tandhygienist eller tandläkare för att säkerställa att den egenvård man utför fungerar som den ska. En tandhygienist arbetar i regel mer förebyggande jämfört med en tandläkare som ofta hjälper till med att åtgärda problem som redan uppstått. På tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct går det att boka tid hos duktiga tandhygienister på Odenplan som kan hjälpa till med undersökningar och behandlingar samt ge goda råd gällande hur man bäst kan ta hand om sina tänder.

Fler nyheter