Vegetarisk och vegansk mat i storstaden

10 november 2019
admin

Vegetarisk och vegansk mat i storstaden

Allt fler har börjat äta mer vegetariskt eller veganskt. Att byta ut en del eller alla animaliska produkter i sin kost är ett enkelt och smidigt sätt att hjälpa miljön på.

Om man är ny på just vegetariskt eller veganskt, kan det vara svårt att veta vart man kan äta när man är ute eller på språng. Om du bor i eller reser mycket till Stockholm, är det riktigt lätt att hitta god och nyttig vegetarisk mat. Här är några exempel på vad du kan förvänta dig av storstadens utbud av vegetariska och veganska restauranger.

Kryddstarka smaker från Asien och Mellanöstern

Om du älskar mat med lite extra hetta och styrka i, har du verkligen kommit till rätt stad. I Stockholm hittar du nämligen massvis av härliga restauranger med smaker från bland annat Asien och Mellanöstern. Många av dessa restauranger har alltid åtminstone ett eller ett flertal vegetariska eller veganska rätter att välja bland. Vissa restauranger är helt vegetariska eller veganska.

Italiensk touch

Älskar du italiensk mat och mat med inspiration från Medelhavet? Vem gör inte det? Om du vill kunna njuta av en härlig och mättande pastarätt, finns det många alternativ för dig som besöker Stockholms stad. Är du en av dem som bara inte kan få nog av soltorkade tomater, smakrik pesto eller handgjord pasta? Då har du verkligen hamnat i paradiset.

Mat för dig på språng

Det är inte alltid man har tid att sätta sig ner och njuta av sin mat länge. Om du alltid är på språng och har ont om tid, finns det faktiskt goda och prisvärda alternativ även för dig. Du hittar mängder av smarriga sallader, smörgåsar och bakverk i de flesta butiker, bagerier och snabbköp. Det finns faktiskt butiker som inriktar sig specifikt på att sälja vegetariska och veganska rätter till dig som har ont om tid. Här är ett exempel: 

https://govindas.gastrogate.com/

 

 

Fler nyheter